Şase No ile Parça Sorgulama Nasıl Yapılır?

26-01-2022 16:51
Şase No ile Parça Sorgulama Nasıl Yapılır?
Modern zamanda yaşama konfor kazandıran araçlar, işlevlerini git gide yükselterek hayat kalitesini artırmaya devam etmektedir. Zaman içerisinde artan markalar ve her geçen yıl yenilenen modellerle tercih edebileceğiniz araç sayısı oldukça artmıştır. Çeşitlilik içerisinde size uygun olana karar verip verimli deneyime adım attıktan sonra, aracın iç aksamında sürüş performansını düşüren sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durumda yaşamın akışı içerisinde zaman kaybetmemek için en uygun parçayı tedarik edip değişimi sağlamak gerekir. Şase numarasından yedek parça sorgulama, bu işlemi gerçekleştirmek amacıyla en pratik yollardan birisidir.
 

Araç Şase No Nedir, Ne İşe Yarar?

Araç şase numarasından parça sorgulama işlemini gerçekleştirmeden önce şase numarasının tam olarak ne ifade ettiğini anlamakta fayda vardır. Araçlar, üretim şartlarına göre çeşitli özellikler taşır. Otosupermarket’in iş birliği içerisinde çalıştığı birçok araç markası; gereksinimler ve yenilikler doğrultusunda genellikle yıl bazlı olarak modelleri yeniler. Markaların düzenli olarak yeni tasarımlarla sizlerle buluşturduğu modeller, elbette bir önceki modelle tamam aynı özellikleri taşımaz. Birçok parçası önceki model veya modellerle benzerlik gösterse de tek bir parçada değişiklik olsa dahi bu, aracın kullanım deneyimi sırasındaki performansını ciddi şekilde etkileyebilir. Bunun için deneyim sırasında herhangi bir sorun meydana gelirse veya araç gerekli bakım işlemleri için bakım merkezine götürülürse parçalarına göre pratik çözüm bulmak gerekir. Şase numarasından parça bulma işleminde numara, kimlik belgesi olarak devreye girip hem size hem de tamir işlemini yapacak ustalara gerekli parça temini için kolaylık sağlar.

Şase Numarası Nasıl Bulunur?

Şaseden yedek parça sorgulama işlemi için gerekli parça teminini sağlayacak olanların numaranın dinamiklerine hâkim olmaları şarttır. Şase no, hanelerden meydana gelir. Hanelerin ne ifade ettiği kısaca şu şekilde ifade edilebilir:

- İlk iki hane, aracın üretim yerini yansıtır.
- Üçüncü hane aracın kullanım tipini ifade eder.
- Dördüncü ve sekizinci hanelerin arasını kapsayan 5 hane aracın markasını, motor hacmini ve tipini ifade eder.
- Dokuzuncu karakter ise aracın güvenlik numarasını temsil eder.
- Onuncu hane model yılını, on birinci ise üretildiği fabrikayı net olarak yansıtır.
- Şase numarasından yedek parça sorgulama işleminde numarada yer alan son 6 karakter ise aracın seri numarasını ifade ederek kolaylık sağlar.
 
Şase numarasına göre yedek parça işleminde aracın pratik olarak kimliğini yansıtan numarayı, bu ipuçları ışığında analiz etmeniz mümkündür. Araç ruhsatında, aracın ön camının sol altında, sürücü kapısının iç tarafında, motor bloğu üzerinde veya sol çamurlukta aracınızın şase numarasını bulabilirsiniz.
 

Şase Numarasından Parça Sorgulama

Şase numarasından parça sorgulama, kodlara hâkim olanlar sayesinde standart koşullarda, birebir iletişim kurarak, gerçekleştirilebilir. Fakat bu işlem çoğu zaman yaşam içerisinde sizin için analiz sürecinde zaman kaybı ifade edebilir. Hızlı biçimde şase no ile parça sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtı olarak dijitalleşmenin getirdiği verimlilik devreye girer. Dijitalleşmeyle birlikte ortaya çıkan mecralar sayesinde online olarak sorgulamayı gerçekleştirmeniz mümkündür. Online olarak şase numarasından parça kodu bulma işlemi için temel olarak iki bilgiye sahip olmanız yeterlidir; marka ve şase no. Çeşitli şase sorgulama kataloglarında online sorgulama ekranına giderek önce marka, sonra şase no bilgilerini girerek sorgulama işlemini başlatabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında aracınıza uygun parçalar, aracınızın her bir bölümü için özel olarak kategoriler halinde karşınıza çıkar. Bu tarz bir kataloğa erişiminiz yoksa, ihtiyacınız olan parçayı Otosupermarket'in tecrübeli ekibine danışarak şase no ile sorgulayabilir, zaman kaybetmeden parçayı belirleyerek en kısa sürede Otosupermarket.com üzerinden edinebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.